Berta Haandrikman-Pekel uit Uffelte is woensdagmorgen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Rikus Jager kon een lange lijst van activiteiten opnoemen. „Ik denk dat heel veel mensen uit onze gemeente u kennen. Jong en oud. Waar of niet?”


Berta Haandrikman is sinds 1995 penningmeester van buurtvereniging Vijverlaan in Uffelte en mede-organisator van bijeenkomsten en activiteiten. Sinds 2017 geeft ze handwerkbegeleiding in het basisonderwijs en ze werkt elke vrijdagmiddag bij de bibliotheek in Havelte als vrijwilliger, waar ze ook een helpt tijdens de lees- en spelletjesmiddag die acht keer per jaar wordt gehouden.

Sinds 1999 is ze bestuurslid, waarvan lange tijd voorzitter, van EHBO Havelte en geeft ze EHBO-ondersteuning bij evenementen en de schaapskooi in Havelte. Samen met andere leden organiseert ze reanimatiecursussen en herhalingscursussen in Havelte en omgeving.

Sinds 1994 is ze bestuurslid van de voorloper van Stichting Stadsvolleybal Meppel en medeoprichtster van de huidige stichting. Ze is penningmeester en zorgt voor het wedstrijdsecretariaat. Naast al dit vrijwilligerswerk is Berta Haandrikman medewerker kassa, restaurant en kiosk in zwembad De Kerkvlekken in Havelte.